10/22/15 21:01
(http://www.klassa.bg/)

Путин очарован от движенията на Кристина Кирхнер

 Руският президент Владимир Путин похвали пластичните умения на своята аржентинска колежка Кристина Кирхнер по време на видео мост между двамата държавни ръководители. В разговора, излъчен от тв канала „Русия 24“, Путин сподели, че е гледал танца, който Кирхнер изпълни на 8 октомври по време на предизборна акция на губернатора на Буенос Айрес.   

„Вие украсихте политическия ландшафт“, отбеляза руският президент и допълни: „Вие толкова прекрасно го направихте! И много изящно и, според мен, в абсолютно аржентински стил“. Видео конференцията беше посветена на 130-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Москва и Буенос Айрес. В продължение на 15 минути двамата ръководители обсъдиха търговско-икономическото сътрудничество и успехите в енергийната сфера. Вече са постигнати договорености за строителството на ВЕЦ в Аржентина, като обемът на инвестицията ще се равнява на 2 млрд. долара. Компанията „Росатом“ пък води преговори за построяване на шести енергоблок на АЕЦ „Атучи“, а „Газпром“ започва добив на природен газ на територията на Аржентина. В края на разговора, провел се в четвъртък вечерта, Кирхнер призна, че все още не е вечеряла. „Но сигурно нашата вечеря няма да е толкова вкусна, колкото обедът, с който ни нагостихте в Кремъл“, каза президентката, която беше с визита в Москва  през април т.г. От своя страна Путин й пожела добър апетит, отбелязвайки, че именно благодарение на сътрудничеството с Аржентина в аграрната сфера „в Русия имат възможност вкусно да обядват“. Руският президент подчерта, че Аржентина е била и си остава един от водещите партньори на Москва в латиноамериканския регион. Кирхнер пък отбеляза, че двете страни се обединяват около мнението за създаване на многополярен свят.

Пресата припомня, че танцувалната тема не от вчера присъства в неформалния диалог между Путин и Кирхнер. По време на визитата на руския държавен глава в Буенос Айрес през лятото на миналата година домакинята му подари бандонеон - музикален инструмент, който се използва при изпълнение на танго. Бандонеонът е от групата на клавишните инструменти и прилича на акордеон. От своя страна Путин  подари на аржентинската си колежка сребърно ковчеже ръчна изработка. 

Междувременно рейтингът на Владимир Путин счупи нов рекорд и се установи на 89,9%, показва последното проучване на центъра за изследване на общественото мнение ВЦИОМ. Социолозите свързват високият процент на одобрение със събитията в Сирия и решението на държавния глава да започне военна атака срещу силите на ИДИЛ. 26 на сто от запитаните са посочили именно авиационните удари на Москва в арабската република за главно събитие за последните седмици.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване