10/22/15 11:46
(http://pik.bg)

СГП предаде на съд мъж за опит за палеж на жилище и закана за убийство

СГП предаде на съд мъж за опит за палеж на жилище и закана за убийство

Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт срещу Кирил Кръстев за това, че се опитал да запали жилище, намиращо се в центъра на София.

На Кръстев е повдигнато обвинение и за това, че се заканил да убие жена, която била в същото жилище. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 09.03.2015 г., след употребата на значително количество алкохол, Кръстев решил да запали жилището на своя позната, защото разбрал, че тя не споделя чувствата му и се ядосал. Той отишъл до апартамента, като взел със себе си туба, пълна с бензин. Полял с него входната врата и я запалил, след което си тръгнал. През това време потърпевшата се намирала вътре в дома си. Нейни съседи видели пламъците и се обадили в пожарната.

Междувременно Кръстев позвънил по телефона на жената и й казал, че жилището, в което се намира, гори, както и че възнамерява да запали и самата нея.

Дошлите на място пожарникари успели да потушат огъня и да предотвратят разрастването му към другите апартаменти в сградата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване