10/22/15 20:52
(http://www.klassa.bg/)

Фотоапарат прави уникални снимки

 Всички правим снимки. Има милиони селфита с емблематични паметници на културата като Айфеловата кула и моста Голдън Гейт. Ако наистина искате да се откроявате в морето от образи се качвани ежедневно, опитайте да използвате спорната джаджа наречена Camera Restricta.

Устройството за фотография е камера със специален GPS тракер. Той установява колко често снимки са били направени на определено място с помощта на метаданни от Flickr и Panoramio. Ако сте на точка, която е била експлоатирана онлайн от хиляди туристи и хора на изкуството, камерата просто няма да ви позволи да направите снимка!

"Разбира се, че не можете да прецените уникалността на снимка само чрез отчитане на географските маркери наблизо. Все пак, това може да е добър показател за възможността да направите специална снимка на място ", подчерта компанията на официалния си сайт.

 

Устройството разчита на смартфон за захранване на функциите свързани с GPS. Трябва да намерите подходящо място, за снимка и фотоапаратът ще ви позволи да я направите. Това звучи много обидно, но не е така. Разработчиците са с идеята, че повечето снимки качвани всеки ден, не са достатъчно забележителни, за да ги пазите и да ги помните.

Camera Restricta е идеалният начин да правите неповторими снимки. Това е невероятно бърз метод за премахване на основните локации. Вие никога вече няма да се чудите, дали други фотографи вече са заснемали мястото на което сте. След като сте установили, че мястото е уникално, можете да продължите със своя фотоапарат или смартфон и уверено да качите колкото снимки бихте искали.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване