10/22/15 16:50
(http://pik.bg)

Цацаров внесе искане до ЦИК за снемане имунитета на кандидат за общински съветник

Цацаров внесе искане до ЦИК за снемане имунитета на кандидат за общински съветник

Днес, 22.10.2015 г., главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане за снемане имунитета на Иван Мъйнов Иванов – кандидат за общински съветник за община Брезово.

На 21.10.2015г.   под ръководството на Районна прокуратура- Пловдив е извършено претърсване и изземване в жилище и стопански постройки в с.Зелениково, ползвани от Иван Мъйнов Иванов, на 35 години.  При претърсването под едно от леглата в жилището на Иванов са открити и иззети 32 броя стръка канабис, а на тавана на къщата са открити и иззети 110 броя стръкове от същото растение, поставени да се сушат. 

Събраните в хода на разследването доказателства уличават Иван Иванов като извършител на престъпление по чл. 354 а ал.3 от НК – на 21.10.2015г. в дома си в с.Зелениково е държал  високорискови наркотични вещества – марихуана/канабис без надлежно разрешително.  

Иван Иванов е регистриран с решение на ОИК Брезово от 22.09.2015 г. като кандидат за общински съветник в Община Брезово. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Иван Иванов се ползва с имунитет – срещу него не може да  бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Иван Мъйнов Иванов да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване