10/23/15 15:33
(http://pik.bg)

В Дунавския басейн речните нива ще се повишават през следващите дни

В Дунавския басейн речните нива ще се повишават през следващите дни

В резултат на валежите в Дунавския басейн речните нива ще се повишават днес и през следващите ден-два. Това съобщава Басейновата дирекция "Дунавски район" в Плевен.

По-значителни повишения се очакват за реките западно от река Огоста - Арчар, Лом, Цибрица, за горното течение на Огоста, за реките Искър и Вит, за горното течение на Осъм, за Янтра и Русенски Лом. За Искър водните количества днес, утре и на 25 октомври се очаква да бъдат около и над средната стойност.

По-значително повишение на водните нива ще има на реките във водосбора над язовир "Панчарево", реките Владайска, Лесновска, Искрецка, Малък Искър, Златна Панега и в средното и долното течение на основната река, но водните количества ще бъдат под прага за внимание. За Янтра днес и в следващите два дни нивото ще бъде около и над средното.

Днес и утре се очаква повишение в горната част на водосбора, но под прага за внимание. За Русенски Лом за долното течение днес и в следващите три дни в долното течение се очаква ниво около и над средното. През следващите два дни ще има повишения, по-значителни ще са днес, в горните части на водосбора, а утре - в долните - под прага за внимание.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване