10/23/15 11:52
(http://pik.bg)

Владимир Елезов: Трябва да дадем надежда на младите хора в Благоевград

Владимир Елезов: Трябва да дадем надежда на младите хора в Благоевград

Длъжни сме да дадем надежда на младите хора така, че те да намерят стимул да останат в Благоевград. През последните години общината се управлява неправилно. Стигна се до срив в икономиката и до задълбочаване на демографската криза. Това зави в ефира на БНТ кандидатът на коалиция „Екип“ за кмет на Благоевград Владимир Елезов. „Основният проблем на града е смачканата икономика, задушеният местен бизнес. Обществените поръчки например, колкото и да са малко,  са недостъпни за местните фирми.

Дейността се извършват от фирми, които не са от Благоевград, което значи, че парите не остават в местната икономика. Инвестиции през последните четири години също липсват. Стигнахме до там, че на практика сме градът с най-малката средна работна заплата, само Видин е след нас. Всичко това е недопустимо за населено място, което преди години се определяше като едно от най- процъфтяващите в България“, посочи той. Според Елезов има няколко начина за преодоляване на посочените проблеми.

„Първият и най- важен от тях е привличането на външни инвеститори, най вече в производството. Смятам веднага да предложа на Общинския съвет да се приеме наредба за привличане на инвестициите, която да съкрати максимално сроковете за започването на работа на предприятия на територията на общината. Необходимо е също да се обособи зона за индустриален разстеж, където тези инвеститори да дойдат и също да могат да започнат производство незабавно. Много важно е да кажа, че ние ще търсим инвеститорите, ще ги търсим навън, няма да им искаме пари за да започнат дейността си в региона".

"Ще се грижим за общината като цяло. Сега виждаме една фасада на концерти и фойерверки,  които се случват в центъра на града, които разрушават неговата инфраструктура и зад чиято фасада се прикриват проблеми като бедността, които са довели много от хората почти до отчаяние", посочи още Елезов. „Кварталите или центърът на града, това няма значение. Навсякъде грижата за хората трябва да е еднаква. Конкретно по случая с кв. „Грамада“, за който има запитвания, там хората се нуждаят от подобряване на достъпа им от до самият квартал. Там хората живота си пропиляха да чакат на един проблемен прелез“, заяви той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване