10/23/15 11:47
(http://pik.bg)

ГЕРБ овладя ОИК в община „Родопи“, област Пловдив

ГЕРБ овладя ОИК в община „Родопи“, област Пловдив

По безпрецедентен начин ГЕРБ овладя ОИК „Родопи“, област Пловдив, назначавайки за председател на комисията Таня Бочукова, която до преди няколко дни изпълняваше длъжността зам.-кмет на община „Родопи“ в качеството й на представител на ГЕРБ. Всичко започва с решение на Централна избирателна комисия от 19.10.2015 г., инициирано по предложение на представител на ПП ГЕРБ, с което от ОИК „Родопи“ е освободен един от членовете.

До тук нищо притеснително. Със същото решение от поста председател на ОИК „Родопи“ е освободена г-жа Здравка Найденова, като тя е назначена за редови член на комисията, на мястото на освободения член. Съответно за председател на ОИК „Родопи“ е назначена г-жа Таня Бочукова, зам.-кмет на община Родопи до същата дата 19.10.2015 г. Решението на ЦИК е обжалвано от представители на ПП АБВ и отменено от Върховния съд именно в тази му част и върнато за преразглеждане от Комисията.

На 22.10.2015 г. Централна избирателна комисия отново назначава за председател на ОИК „Родопи“ същия председател от отмененото решение. Документално вече всичко е изрядно – представени са заповеди, от които е видно, че госпожата вече не е зам.-кмет на общината. Въпреки това стои открит въпросът защо от ПП ГЕРБ толкова настоятелно лансират за ръководния пост в ОИК „Родопи“ г-жа Бочукова, въпреки че тя дори не фигурира в списъците със заместващи членове на ОИК (по думи на очевидци, защото въпреки настояването, тези списъци не са предоставени на нашето внимание).

Няма отговор и на въпроса кое е наложило замяна на стария председател на ОИК с нов, при положение, че не е заличен от членовете на ОИК, а позицията му е трансформирана в такава на редови член.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване