10/23/15 11:15
(http://pik.bg)

Здравко Димитров: “Да решаваме заедно” значи честно управление, което чува пловдивчани и зачита достойнството им

Здравко Димитров: “Да решаваме заедно” значи честно управление, което чува пловдивчани и зачита достойнството им

 “Издигнат съм от инициативен комитет, а не от наредени партийни събрания. Не съм получили нищо даром, нито подкрепа, нито екип, нито държавна субсидия. Работих здраво, за да създадем добър екип и с Реформаторския блок си стиснахме ръцете, убедени, че ще създадем политически модел на сътрудничество важен за Пловдив. Това е моделът “Да решаваме заедно”, номер 19 в трите бюлетини”.

 “Да решаваме заедно” значи, че няма един началник и че решенията се взимат при равни условия от всички, които участват. Това е истински, създаден в Пловдив модел за развитие на града, а не в софийска партийна централа. В него няма “наши” и “ваши”, има непрекъснат разговор между пловдивчани и общината, а решенията се взимат след одобрението на хората.

 “Да решаваме заедно” обединява пловдивчани за ново, честно управление на града. За него е необходим кмет, който познава целия град, а не такъв, който стои затворен и по цял ден вижда само шадравана и градинката от прозорците на общината.

Трябват ни кмет и екип, които да оправят разбитите тротоари, по които вървят възрастните хора. Трябват ни кмет и екип, които да помагат на пловдивските фирми да откриват работни места. Трябва ни кмет и екип, които подпомагат пловдивските творци, вместо да внасят култура отвън. Трябват ни кмет и екип, които се грижат за пловдивчани, вместо да се държат надменно с тях. Трябват ни кмет и екип, които зачитат достойнството на хората и ги подкрепя.

 Аз ще бъда кметът, който пита хората преди да разпределя бюджета на града и преди да харчи парите на пловдивчани. Бюджетът на Пловдив не е личната кесия на кмета и на приближените му. В него са средствата изкарани с много труд от всички пловдивчани - общи пари, които трябва стигат до всички хора и до всички части на града.

 На Пловдив е необходим честен кмет, който обединява хората, има енергия да ги изслушва, чува критика, търси компромиси когато се налага и взима решения добри за всички. На Пловдив е необходим кмет, който дава енергия на града. Твърде дълго имахме такива, които само взимаха.

Вотът за мен и за коалиция “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторския блок е вот за дясно-центристко реформаторско управление, което не променя посоката на развитие на Пловдив, а го ускорява. Вотът с № 19 отстранява кадровите и персонални грешки в управлението и отваря затворената в момента врата на общината към всички.

 Пред нас има два варианта на утрешния ден. В единия искат да дадем гласовете си и след това да стоим мълчаливо и да гледаме как друг решава вместо нас. В този вид бъдеще, управлението на Пловдив ще остане лична привилегия. В него ще си решават каквото им е удобно, когато им е удобно, без да ни питат. След това се хвалят колко много са постигнали и настояват да ги харесваме. Ще разделят хората в града , а ако кажем, че това не ни харесва, ще ни обиждат, ще ни казват, че миришем на нафталин и ще ни подменят. Така беше в последните години. Искате ли такова бъдеще за себе си и за Пловдив?

 Другият вид бъдеще не изключва никого. В него гласовете на хората са важни винаги, а не само в изборния ден. В това бъдеще ще имаме кмет и общински екип, които уважават и дават подкрепата си на всички пловдивчани, без да ги делят на свои и чужди. Ако изберем този вид бъдеще, ще очаквам от хората да са активни, да изразяват мнението си, да казват какво да се направи в Пловдив, кои приоритети са най-важни, какви да са данъците и таксите и как да бъдат изразходвани. В този вид бъдеще ще казвате “да” или “не”, преди да взимаме заеми, които после връщат всички. Това е бъдещето, в което решаваме заедно.

 Всеки от нас ще си избере своя вариант за бъдещето. Аз познавам пловдивчани. Имам усещане за това какво ще изберат повечето от нас. Знам каква промяна искате, защото ви слушам и чувам какво ми казвате.

 Запазете си това открито писмо! След 1 година, на 25-и октомври, 2016 г., ще се чувствате горди, че сте направили най-доброто за Пловдив. След година ще сме сигурни, че промяната, която сме направили в управлението на града, е била правилна. Ще видите колко важна е била тя! Пловдив винаги е обединявал и водил България напред. Били смели и затова сме успявали. Ние сме град на победители, ние сме горди хора и не позволяваме друг да решава вместо нас. Готов да водя града ни и да чувам всички. Да решаваме заедно, това е верният избор!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване