10/23/15 17:50
(http://pik.bg)

ПИК TV: Борисов: Позицията в Брюксел ще бъде бежанците да се задържат в Турция колкото може повече

ПИК TV: Борисов: Позицията в Брюксел ще бъде бежанците да се задържат в Турция колкото може повече

Позицията е такава, каквато беше и преди - колкото може повече бежанците да се задържат в Турция и в зоната за сигурност в Сирия. Също да спре притокът от Афганистан, Иран и Ирак, защото това вече не са бежанци, а икономически имигранти, които не може да допуснем и да променим състава на хората в Европа в тази посока. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с позицията на България на предстоящата извънредна среща в Брюксел заради ситуацията с бежанците.

За това дали приема упрека на президента, че партиите си мълчат откъм изразяване на позиции за референдума, Борисов отвърна, че вчера и днес сутринта е призовавал да се гласува на референдума.

Във връзка с акцията на МВР за купуване на гласове, както и срещу трафика на хора, премиерът заяви, че под ръководството на прокуратурата МВР прибира по сигнали и предварителни разработки „всичко, което имаше по трафикантите на хора, тъй като много се поработи последния месец, и по всички сигнали за купуване на гласове”. Над 100 души имаше задържани към 10.00 часа всякакви. Акцията по купуване на гласове е започнала в 06.00 часа, добави Борисов.

Той коментира и предложението за създаване на данък „вредни храни”, като заяви, че дава пълната си подкрепа за него.

„Статистиката отчита изключителен брой онкоболни в България и когато си зададохме въпрос с министър Москов какво води до това, започваме с неправилното хранене на българина-вредните храни и навици, които за съжаление още от деца се налагат в бита. Виждате какви храни се ядат, какви енергийни напитки се пият и като минат 40-50 години започват да се разболяват масово. Затова решихме със здравния и спортния министър да тръгнем от причината да имаме такава висока заболеваемост”, заяви Борисов.

Той обясни, че целта не е да се събират пари от данъци. Най-щастлив ще бъдем министърът и аз да имаме 0 % събираемост от този данък, тоест това, с което се хранят българите да е абсолютно безвредно, добави премиерът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване