10/23/15 17:28
(http://pik.bg)

РИОСВ провери сигнал за "мазни петна" по повърхността на водите на река Искър при Мездра

РИОСВ провери сигнал за "мазни петна" по повърхността на водите на река Искър при Мездра

Представители на РИОСВ-Враца и на общинска администрация Мездра са проверили сигнал за "мазни петна" на повърхността на водите на река Искър при гр. Мездра. Това съобщи на сайта си Изпълнителната агенция по околна среда.

По време на проверката реката е била пълноводна и на няколко места по повърхността на водите визуално е установено наличие на тънък филм от "мазни петна", в участъка й около археологичен комплекс "Калето" в гр. Мездра. Извършен е оглед на реката след с. Ребърково до гр. Мездра за откриване на евентуален източник на замърсяване.

От Регионалната лаборатория към ИАОС са взети водни проби за физикохимичен анализ от река Искър при моста на археологичен комплекс "Калето" в града. Резултатите на измерените на място показатели са били в рамките на нормалните за типа на водния обект. Не е установено наличие на екземпляри умряла риба.

Следва извършване на лабораторен анализ на взетите водни проби от Регионална лаборатория - Враца по показатели, за чието приключване е необходимо допълнително технологично време, пише още в съобщението.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване