10/24/15 10:23
(http://www.klassa.bg/)

Huawei детронира Xiaomi на китайския пазар за смартфони

 Китайският технологичен гигант Huawei отне лидерската позиция на Xiaomi на пазара за смартфони в Китай през третото тримесечие, съобщават днес местни медии, цитирани от dpa.

Доставките на Huawei бележат скок от 81 процента на годишна основа, докато продажбите на Xiaomi спадат, информира китайската държавна агенция Синхуа, цитирана от БТА.

Xiaomi, която бе съсредоточена предимно върху продажбите на евтини смартфони на местния пазар, се опитва да компенсира нарастващата конкуренция и забавянето на китайската икономика като разширява дейността си в чужбина. Компанията си е поставила за цел да продаде 80 млн. смартфона в света за 2015 година.

Huawei вече се е установил на международния пазар и през юли изпревари Microsoft и зае трето място като производител на мобилни телефони в света, припомня агенцията. Делът на компанията на световния пазар е 7 %, нареждайки се след Apple, която има дял от 10 на сто, и Samsung с дял от 20,5 %.
Huawei е създадена през 1987 година и има 170 000 служители. Компанията притежава центрове за изследвания в 16 страни, а приходите й за 2014 година възлизат на 46,5 млрд. долара, според уебсайта на технологичната фирма.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване