10/24/15 21:02
(http://www.dnevnik.bg/)

Видео: Квартал на Дамаск е смлян от сраженията




Запис с безпилотно летателно устройство, направен от военните кореспонденти на руската държавна медийна корпорация на 18 октомври, показва сражения в квартал на сирийската столица, който е буквално смлян от обстрел и бомбардировки.

Евгений Поддубни и колегите му са снимали операция на сирийската армия с танкове и авиация в квартал Джобар. Редактиран вариант на видеото бе публикуван в интернет преди дни и събра над 1.7 милиона посещения.

Президентът Владимир Путин изпрати руската армия на помощ с обяснението, че трябва да се защити режима на Башар ал Асад и за да не падне Дамаск в ръцете на "Ислямска държава".

Кадрите обаче са от източните предградия на столицата, където антиправителствени групировки се сражават от години. Не е ясно дали на тях се виждат бойни действия на руската авиация или подпомагани от руските военни специалисти.

Джобар, част от предградието Източна Гута, е на няколко километра североизточно от президентския дворец и никоя от воюващите страни в гражданската война не е успял да го превземе напълно от 2013 г. насам.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване