10/24/15 18:50
(http://pik.bg)

Зрелищна спецакция в Бургас! Закопчаха близо 40 афганистанци и каналджиите им

Зрелищна спецакция в Бургас! Закопчаха близо 40 афганистанци и каналджиите им

Група от 36-ма нелегални мигранти заедно с трима каналджии са задържани снощи при специализирана полицейска операция, съобщи директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, цитиран от Флагман.

Те са заловени край бургаския квартал Банево. Мигрантите се представят за афганистанци, но предстои това да се установи. Каналджиите са български граждани. Веднага е образувано досъдебно производство по чл.281 от НК.

В момента се провежда процедура, която минава всеки един такъв мигрант. След това хората ще бъдат разпределени по центровете. По отношение на извършителите се провеждат процесуални-следствени действия, след което ще се пристъпи към доклад в Прокуратурата. Снощи е извършва специализирана полицейска операция за нелегални имигранти на територията на Бургаска област. Тя е част от операцията, която се проведе в цялата страна, съвместно със служителите от ДАНС и под ръководството на Прокуратурата на Република България. Акциите ще продължат.

Паралелно с тях бургаската полиция провежда и проверки по отношение на сигналите за престъпления против политическите права на гражданите. Там също има резултати и в скоро време прокуратурата ще ги обяви.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване