10/24/15 13:40
(http://pik.bg)

Лекари, болници и аптеки в област Враца ощетили НЗОК със 107 000 лв.

Лекари, болници и аптеки в област Враца ощетили НЗОК със 107 000 лв.

Лекари, болници и аптеки във Врачанска област са ощетили бюджета на Здравната каса със 107 хиляди лева. Това е установено от регионалната каса във Враца при 670 проверки от началото на годината до месец септември. Наложени са глоби за близо 55 хиляди лева, съобщава БНР.

При проверките е засечено, че най-много са ощетили бюджета на Здравната каса болниците във Врачанска област. Те са получили неправомерно и след това са възстановили на Касата около 82 хиляди лева и са глобени за 24 хиляди лева. Установено е, че болниците най-често нарушават стандартите за хоспитализация и изпълнение на клиничните пътеки.

Не спазват изискванията за изписване на пациентите и не лекуват придружаващите ги заболявания. При проверките на личните лекари е засечено, че включват в регистрите си пациенти, които се водят към друга практика, нямат изправно медицинско оборудване и не се справят с воденето на документацията. При зъболекарите е установено, че надвишават или дублират определените дентални дейности в платения от Здравната каса пакет. Проблемите в проверените аптеки предимно са свързани с попълването на рецептурните бланки за отпускане на лекарства.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване