10/24/15 10:25
(http://www.klassa.bg/)

Москва възстановява влака до София

 Руските държавни железници възстановяват пътническата жп връзка с България и Сърбия, съобщава компанията на сайта си. От лятото на 2016 г. се възстановява връзката и до Черна гора. Директни вагони Москва-София и Москва-Будапеща ще се движат в състава на влак № 9/10 Москва – Варшава "Полонез".

Първият директен вагон Москва-София ще се отправи на първото си пътуване на 13 декември, а от София - на 16 декември. Спирките по маршрута са: Смоленск, Минск, Брест, Варшава, Богумин, Братислава и Белград. Маршрутът цели да заобиколи Украйна.

Директните вагони за Будапеща тръгват от Москва на 13 декември и от Будапеща - от 15 декември. По новооткритите маршрути ще пътуват нови комфортни вагони с четириместни купета, съвместно производство на ОАО "Тверской вагоностроительный завод" и Siemens. Във вагоните има и широки спални места, изходи във всяко купе и сгъваема маса в комбинация с мивка. Вагоните имат климатици с индивидуално регулиране във всяко купе, както и по две тоалетни - едната и с душ. Превозът ще се извършва от АО "Федеральная пассажирская компания", дъщерно дружество на руските държавни железници.

Влаковете между Москва и София бяха спрени преди година заради конфликта в Украйна и силната конкуренция на авиокомпаниите, което значително намали броя на пътниците.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване