10/24/15 10:14
(http://www.klassa.bg/)

Ново MINI кабриолет от 2016

 Добра новина, MINI има изцяло нов кабриолет. Въпреки че е по-голям от последния, той е весел и очарователен. Но какво друго бихме очаквали от британската марка?

 

На базата на новия Cooper Hardtop, кабриолета е по-голям от последния с около 12 см. на дължина, 4 см. на широчина и 2 см. на височина. Това го прави по-просторен компактен кабриолет. Багажното пространство се е увеличило с цели 25%, а пространство за пътниците отзад се е увеличил с 4 см.

 

Предлагайки много слънце и забавление в купето, висококачествения текстилен покрив, може да се отвори за само 18 секунди при скорост до 30 км/ч. И можете да получите покрива, окрасен с флага на Обединеното Кралство, ако искате. Ако се притиснявате, че е намала безопасността при преобръщане поради липсата на покрива? Недейте. Инженерите на MINI са инсталирали система за защита при преобръщане, която се задействат в малкото вероятни случай на преобръщане.

 

Интериора на кабриолета също е доста технологичен. MINI предлага за компактния кабриолет 6.5-инчов дисплей и MINI инфотейнмънт система с навигация, камера за обратно виждане и Bluetooth. Купувачите имат като опция за кабриолета хедс-ъп дисплей (HUD), който показва скоростта на автомобила, навигацията, предупреждения за сблъсък, както и подробности от инфоразвлекателната система които включват радио канал и заглавия на песни.

Мощността на кабриолета се предлага в две барианта. Първият е базовия 1.5-литров турбо трицилиндров двигател с 134 конски сили и 162 Нм въртящ момент. Съчетан или към 6-степенна механична трансмисия или 6-степенна автоматична, той може да развие 0 до 100 км/ч за 8.2 секунди. Спортния S модел идва оборудван с 2.0-литров турбо четирицилиндров двигател с 189 к.с. и 207 Нм въртящ момент и също може да бъде с ръчни или автоматични скорости. S ускорява до 100км/ч от място за 6.7 секунди.

 

По всичко личи, че кабриолета е повече от колкото очаквахме, имайки предвид външния вид и характеристиките на Cooper Hardtop. Това показва, че кабриолета трябва да бъде относително по-евтино качествено малко кабрио с много кураж и индивидуалност.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване