10/24/15 10:32
(http://www.klassa.bg/)

Путин: Ленинградската улица ме научи да удрям пръв

 Още преди 50 години ленинградската улица ме научи на едно правило: щом няма как да не се биеш, удряй пръв, цитира в. "Известия" обяснението на Путин за причините Русия да се включи в сирийската война. "Терористичната заплаха не нарасна, нито пък намаля от нашите действия в Сирия, тя бе налице и си остава. По-добре да воюваме с тях там, отколкото да ги чакаме тук", каза той.

Точно преди "валдайската" реч на Путин за руската политика в Сирия социолозите публикуваха последния му рейтинг, стигнал 89,9 на сто. Преди рейтингът му скачаше във връзка с грузинската и кримската кампания на Москва. Колкото повече се намесва Русия в такива "сбивания", толкова по-доволни изглежда са хората в страната.

Дамаск бе "на ръба да падне", докато не се намеси Русия - това разказаха руски представители на експертите от международния дискусионен клуб "Валдай". Владимир Путин обясни, че бъдещето на Сирия е в политически процедури, които да уреждат Русия. Путин предупреди по-специално, че ако джихадистите превземат Дамаск, ще си осигурят база за по-нататъшна експанзия. Добави, че не е сигурно дали Русия ще постигне успех в Сирия, но резултати вече има.

Путин каза, че евентуално разделяне на Сирия ще е "най-лошият и неприемлив вариант", който би направил конфликта перманентен. Според него не е коректно да се говори дали трябва да се оттегли държавният глава. Башар Асад обаче е готов за политически процес, в чиито рамки "трябва да сме сигурни в процедурите", обобщава изданието мненията, изразени от руския президент.

Путин представи план за колективно спасяване на Сирия с основен мотив да бъдат обединени всички усилия. И властите на Сирия, и кюрдите, и сирийската опозиция, и западните партньори. Да се организира многостранно сътрудничество и да се направи избор в полза на мира, а за целта трябва всички заедно да надвият злото в лицето на ИД. И Русия е готова да поеме лидерската роля в това сътрудничество. Всъщност вече го е сторила и приканва всички останали да се включат, коментира Газета.ру.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване