10/25/15 04:13
(http://www.klassa.bg/)

Google със страница за бежанците

 Всички знаем за бежанската криза и сирийските бежанци, бягащи от тяхната страна и опитваащи се да влязат в Европа за да спасят себе си и семействата си. Като се има предвид, че те са в движение, достъпа до някои луксове като компютри е доста труден, поради което Google е създаде мобилен уебсайт с цел да помогне на тези бежанци.

Наречен Crisis Info Hub, този сайт ще бъде пусната на гръцкия остров Лесбос. Идеята на сайта е да помогне на бежанците да намерят подслон, медицинска помощ или транспортиране чрез своите мобилни устройства. Както чухме в различни доклади, смартфоните са технология лукс, до който тези бежанци все още имат достъп, за това уебсайт за мобилни устройства има смисъл.

И също и вграден преводач на уеб сайта. Както можете да видите на снимката, уеб страницата ще се превежда на езици като арабски. Докато интернет страницата за сега е насочена към о. Лесбос, Google заяви, че ще разшири уеб сайта с други места в бъдеще, като например остров Кос.

Те също така са направили интернет страницата с отворен код, което означава, че всеки, който има полезна информация може да помогне. Google показа своята роля в тази криза и миналия месец като помогна дарявайки $ 11 милиона на Лекари без граници.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване