10/25/15 08:56
(http://www.dnevnik.bg/)

Гишетата за документи за самоличност работят извънредно днес заради изборите


В МВР е създадена организация гражданите, които не разполагат с валидни лична карта или паспорт, да могат да получат удостоверения, за да упражнят правото си на глас.

Звената на дирекция "Български документи за самоличност" днес работят със специален график заради изборите за местна власт и референдума. Те ще бъдат отворени от 8.00 до 18.00 часа, за да издават удостоверения за гласуване, съобщи МВР.

Изборният ден започна в 6.00 часа, навсякъде в страната и без затруднения. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите, уточняват от ведомството.

Създадена е организация за осигуряване на обществения ред, като за охраната на избирателните секции в цялата страна са ангажирани 13 115 полицейски служители.

Във всяка областна дирекция на МВР има създаден щаб, който ще работи на 24-часов режим за отработване на всички сигнали. Работни групи във всяко от районните управления ще реагират на място при получаване на всякакъв сигнал, отнасящ се до изборния ден.

За местна власт и в референдума се гласува до 19.00 часа, като при необходимост изборният ден може да бъде удължен с час.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване