10/25/15 16:39
(http://www.klassa.bg/)

Изключително ниска избирателна активност в Турция

 Изборният ден в Турция започна в 6:00 часа сутринта и протича спокойно и без нарушения. Всички секции бяха отворени навреме и в пълен състав. Очакванията за изключително ниска избирателна активност на гласоподавателите се потвърдиха.
От ръководствата на големите изселнически организации предупредиха предвидените 21 секции да бъдат намалени на 7 и така за референдума бяха разкрити секции само в дипломатическите ни мисии - по две в Анкара, Истанбул и Бурса и една в Одрин, съобщава Дарик. 

До 15:00 часа местно време най-много са гласували в Бурса - 75 избиратели, 30 в Истанбул и 25 в Анкара. В генералното консулство в Одрин са по-малко, но няма точна цифра колко.

Заради условието за уседналост за местните избори за последните шест месеца, 90% от хората, които са в Турция, нямат право да гласуват и това обяснява, че няма автобуси с избиратели, които да пътуват за България.

Другата причина е, че само след 5 дни, на 1 ноември, в Турция ще има предсрочни парламентарни избори, защото след вота на 7 юни не можа да бъде съставено правителство, заради което интересът на съгражданите ни там с двойно гражданство е насочен повече към този критичен за бъдещето на страната вот.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване