10/25/15 04:37
(http://www.klassa.bg/)

Искат конфискация на имане за 7,1 млн. лв

 

КОНПИ запорира хотел, ниви, коли и моторна лодка

Конфискация на имане за над 7,1 млн. лв. е поискала Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Инспекторите на КОНПИ са внесли два иска в Бургаския окръжен съд срещу Николай Алексиев и Емил Бакърджиев.
Първият станал клиент на комисията след като бил спипан да да трафикира пари през 2013 г. от митничарите на летище Бургас след пристигането му с полет от Москва. Според официалното прессъобщение той носел 250 000 евро в брой в ръчния си багаж, без да ги декларира. Сумата била на руски гражданин с цел покупка и обзавеждане на апартаменти край морето и не е включена в иска на КОНПИ.
От Николай Алексиев и семейството му се претендира имущество за 4 462 603 лв. То включва хотел и къща в Поморие, апартамент в Бургас, 4 автомобила и моторна лодка, както и суми от продажба на имущество, средства по банкови сметки и левова равностойност на дружествени дялове. Проверката на КОНПИ е установила, че Алексиев е съдружник в няколко строителни фирми, които не са разпределяли печалба. Процедурата срещу Алексиев е по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. 
От Емил Бакърджиев и семейството комисията иска да се отнеме  имущество за 2 668 447 лв. То включва 12 ниви на територията на няколко общини в Бургаска област, както и суми по сметки и от продажба на имущество.
Процедурата срещу него е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Бакърджиев има влязла в сила присъда за лихварска дейност в периода 2003 - 2009 г. на територията на Бургас и Слънчев бряг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване