10/25/15 14:51
(http://www.dnevnik.bg/)

Михаил Константинов: Има масирана атака от ентусиазирани хакери към сайта на ЦИК


Директорът на държавната фирма "Информационно обслужване" Михаил Константинов заяви, че има масирана хакерска атака от "противници на електронното гласуване и ентусиазирани хакери" срещу сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК).

"В момента се прави необходимото сайтът да заработи, а страницата на фирмата вече е възстановена", заяви той пред Дарик радио. Сайтът на ЦИК се срина по-рано днес, като от комисията заявиха, че причината е в твърде големия трафик към него. По-рано днес се сринаха и сайтовете на МВР, "Информационно обслужване" и ГРАО, където всеки може да провери онлайн в коя секция да гласува. Към момента все още е недостъпна интернет страницата на вътрешното ведомство.

"Това е масирана атака от България и чужбина, но тя е овладяна", каза Константинов. По думите му случаят няма отношение към изборния резултат, защото при обработката на резултатите от страна на "Информационно обслужване" не се използва интернет. " Дори интернет да изчезне, дори ако мине комета и отнесе целия интернет, ние пак ще обработим резултатите", каза той.

"Информирани са службите за злонамерената атака. Това са противници на електронното гласуване и ентусиазирани хакери", заяви още Константинов. Той допълни, че сайтът на ЦИК търпи временни сривове, но очаква скоро да бъде стабилно включен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване