10/25/15 22:21
(http://pik.bg)

Румен Петков сензационно пред ПИК: Президентът остана глух за разума! Бившият министър разкри дали АБВ и БСП ще се обединят!

Румен Петков сензационно пред ПИК: Президентът остана глух за разума! Бившият министър разкри дали АБВ и БСП ще се обединят!

Румен Петков е заместник-председател на АБВ. Той бе единственият представител на партията, който дойде в международния пресцентър в НДК след изборите, за да се види с колегите си от другите партии. 

Той направи коментар на изборните резултатите пред ПИК.

Интервю на Албена Борисова

- Левицата върви надолу. БСП претърпя трагична загуба на изборите. Вие сте пета политическа сила... Какво се случва с левицата в България, господин Петков?

- В целия първоначален поглед няма нищо изненадващо в изборните резултати. АБВ не се състезава с БСП. Ние сме силна политическа сила. Млада партия сме, а постигнахме много добри резултати. Отчитаме и по-ниската избирателна активност, която рефлектира върху всички партии.

- Ще подадете ли ръка на БСП?

- Да. Ние ги поканихме още утре на разговори за балотажа. Но ако те поискат да се държат така, както досега, тяхна воля, ще продължат да губят. 

- Очакван ли беше погромът на референдума?

- Естествено. Никой не гледа сериозно на референдума. Но Плевнелиев за пореден път предпочете да не се вслуша в здравия разум, а да се заинати. Да събереш местни избори с референдум е доста утежняващо дело.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване