10/25/15 07:23
(http://www.klassa.bg/)

Русия и Иран обмислят създаването на банка за финансиране на съвместни проекти

 Руският енергиен министър Александър Новак е в Иран, за да дискутира сътрудничеството между двете страни. Сред предложенията бе и основаването на банка, с цел подпомагане на общи проекти.

„Един от най-важните въпроси, който има негативен ефект върху развитието на нашите търговски отношения с Иран, е финансовият. Днес ние дискутирахме много предложения, за да сме сигурни, че нашите общи проекти ще бъдат финансирани правилно“, каза Новак, добавяйки, че банката бе сред тези предложения.

„Иран е основен търговски партньор, а ние сме в нова фаза, ново ниво на развитие в нашите отношения“, заяви министъра.

Двудневното посещение в Техеран ще включва разговори с иранския министър на петрола Намдар Занганех, енергийния министър Хамид Читчиян, както и други официални лица. Крайната цел е засилване на търговията от 2 милиарда долара до 10 милиарда долара.

„В срещите между ирански и руски министри обикновено се обсъжда сътрудничеството с ОПЕК, както и международните нефтени пазари. Сега директорите на 10 големи фирми придружават руския министър. Руснаците знаят как да правят бизнес с Иран, а ние се надяваме на позитивни резултати“, каза заместник-министърът по търговията и международните дела Заманиниа пред иранската агенция Шана.




Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване