10/26/15 09:44
(http://www.klassa.bg/)

13 секции в Гърция, българите - на кръчма

 13 секции бяха отворени за първи път в Гърция. На предишните няколко вота местата за гласуване бяха едва 3.

Въпреки това обаче избирателната активност бе малка. Голяма част от българите предпочетоха да прекарат почивния си ден по българските кръчми. Голям процент от сънародниците ни дори не знаеха, че се гласува на референдум.

“За кого да гласувам, всички са еднакви”, заяви пред “24 часа” 48-годишният Петър Мравичков, който от 15 г. живее в Атина.

Докато е пълен парламентът с продажници, никога няма да гласувам. Затова вадя гръцки паспорти на децата си. Те са родени тук, заяви Мая Петкова.

Слаба бе активността и в Солун, както и на остров Крит. Секцията беше празна почти през целия ден. В курорта Ставро гласуваха също около 20 души.

Подобна бе ситуацията и в курорта Ретимно на остров Крит. Според Марияна Рашева, която дълги години живее на острова, имало добра разяснителна кампания от местното българско дружество, но въпреки това до урните стигнаха малко хора. “Аз гласувах с ДА, защото ще се върна скоро в родината, понеже децата ми и всички роднини са там и не ми е безразлично кой ще управлява живота на българите”, заяви Рашева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване