10/26/15 07:46
(http://www.klassa.bg/)

Chromium OS съживява старите компютри

 Компанията Neverware създаде софтуерен пакет, с помощта на който почти всеки стар персонален компютър може да се превърне в Chromebook или Chromebox. Необходимо е да се включи флаш-стик към USB порта на компютъра и да се изчака инсталирането на програмите. Този софтуер се нарича Cloudready и това всъщност е операционна система в електронен облак, базирана на Chromium OS. Облачната операционна система е разработена съвместно с Google. Ясно е, че всичко работи в електронния облак и по този начин натоварването на локалния хардуер не е голямо и в крайна сметка дори и много слабите компютри работят доста бързо. Главно условие за работата на Cloudready е наличието на добра връзка с глобалната мрежа.

Според специалистите на Neverware Cloudready превръща всеки не по-стар от 8 години персонален компютър в нов. Естествено външният вид на компютърното устройство остава същият, но софтуерът работи бързо. Neverware е създала своята облачна операционна система предимно за училища, но има версия и за обикновени потребители. Училищата разполагат с допълнителна техническа поддръжка и софтуерът се обновява автоматично.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване