10/26/15 10:11
(http://pik.bg)

В "Арена Армеец": На по абсурдни избори не сме присъствали, такова чудо не е било

В "Арена Армеец": На по абсурдни избори не сме присъствали, такова чудо не е било

Липса на организация, страхотно напрежение, припаднали хора, дори разпространяване на информация за смъртен случай. Така очевидци описаха случващото се в Арена Армеец, където се събират чувалите с бюлетините от секциите в столицата.

Хората освиркват, притеснени са, вече 24 часа не са спали, измръзнали, гладни, недоспали. Не ни пускат да излизаме, забраниха ни да излизаме от залата, разказа жена, която в ранното утро излезе от Арена Армеец, след като е прекарала там 8 часа. Тя лично не е видяла смъртен случай, но видяла на два пъти, че се стичат хора към припаднала жена и мисли, че имало и припаднал мъж и след това им съобщили за припаднала жена отвън и разбрали, че втората жена била починала. „На по-абсурдни избори не сме присъствали, аз вече от 10-13 години участвам в избори – такова чудо никога не е било!”, каза тя и обясни, че тук е цяла София, а и предават много протоколи. 2/3 от залата била заета от хора, работещи в секциите. Вътре е пълно със спящи хора.

Те са били с номер 352 и влезли в 0.30 ч., а излизат около 7.30 сутринта, а тя знае, че има номер 1300. Друга жена от друга комисия разказа, че всяка година се говори, че трябва да ги разделят, както били на миналите избори – а сега на едно място и според нея става някакъв хаос и ужас и на хората им става лошо. „Има страхотно напрежение”, каза друга жена, чийто номер бил 336 номер и те влизат около 00.00 ч. и успяват да излязат от Арена Армеец едва около 8 часа сутринта и допълва, че знаят за хора с номер 1600, което за тях означава, че ще стоят до довечера. Имало хора, които казали, че са чакали с часове и системата се е сринала и това, според преразказа й продължило няколко часа. За напрегнатата обстановка в залата и страшни истерии на хора – припадъци и крещене, разказва и друга дама. „Не е добре това, че ни заключваха и не ни пускаха”, допълни тя.

По-възрастна жена разказа, че са станали в 4 часа сутринта на предния ден и тя разказа, че е било съобщено за изведена жена с линейка, която после е починала. „Така казаха вътре, иначе аз с очите си не съм видяла”, сочи възрастната жена – те влезли снощи в 1 ч. и излизат днес след 7 часа. Информацията за починал човек не се потвърди, от ЦИК казаха, че са ходили до там и заявиха, че не е потвърдена информацията. От УМБАЛ „Св. Анна“ –София съобщиха, че при тях са приети пет жени, чакали тази нощ в зала „Арена Армеец”. Едната от тях е 72 – годишна жена след колапс, която е отказала хоспитализация. 60-годишна жена след колапс, която също отказала е хоспитализация.

Това е отказала и 20-годишна жена с пелвиопперитонит. Сред приетите била и 31-годишна бременна в 4 месец жена. Нея в момента я преглеждат в Акушеро-гинекологична клиника на УМБАЛ „Св. Анна“ – София. Имало е и 56-годишна жена със стенокардия, която е хоспитализирана в Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Св. Анна“ – София.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване