10/26/15 07:43
(http://www.klassa.bg/)

Доверието към Меркел се сгромоляса

 Нивата на доверието към управляващата коалиция в Германия, която е оглавявана от канцлера Ангела Меркел, достигнаха своите най-ниски равнища за последните три години, пише сп. „Шпигел“.

Според последни проучвания, провеждащи се на фона на все по-острите критики към политиката на местното правителство спрямо бежанците в Европа.

Към момента подкрепата за съюза на Меркел се изчислява на 36%. Това са най-ниските им данни от 2012 г. насам. Партията на Зелените е вдигнала доверието към себе си с 1% и вече има 10%,. При останалите партии данните не се променят. Социалдемократите имат подкрепа от 26%, а антиимигрантската Алтернатива за Германия събира 7%.

Същевременно Ангела Меркел заяви в Брюксел, че германското правителство ще експулсира и бежанци от Агфганистан, освен от Западните Балкани. В Берлин са решили да позволяват бежански статут само в единични случаи, като ще договорят с Афганистан споразумение за реадемисия за страни от ЕС.

Меркел също така заяви, че Западът се нуждае от помощта на Турция за решаване бежанската криза. Представители на Анкара не бяха поканени на срещата.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че има нужда от диалог. „Не е необходимо да се създава ненужно напрежение в региона. Приоритет е да защитим нашите външни граници. Днешната среща е много важна“, заяви Туск.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване