10/26/15 10:06
(http://pik.bg)

Какво трябва да знаем за WhatsApp преди да си направим акаунт

Какво трябва да знаем за WhatsApp преди да си направим акаунт

Днес WhatsApp е най-популярната услуга за незабавни съобщения в света. От стартирането ѝ през 2009 година до днес броя на активните ѝ потребители е нараснал до зашеметяващите 800 милиона.

Само защото обаче услугата е изключително популярна, не означава, че трябва да започнете да я използвате веднага без да се замисляте. По-долу може да прочетете за 7-те неща, които трябва да знаете за WhatsApp преди да си създадете акаунт. Ето кои са те:

1. Компанията не се грижи за данните на потребителите си

По-рано тази година, Electronic Frontier Foundation (EFF) публикува своя годишен доклад, наречен “Who Has Your Back?“ Той има за цел да покаже как най-големите световни технологични компании пазят данните на потребителите си. WhatsApp е на дъното на тази класация, тоест компанията не полага никакви усилия в тази насока.

2. Не може да се скриете

Една от най-готините функции на WhatsApp е така наречената “double blue tick”. За съжаление обаче тя не гарантира сигурността ни. Ако е активирана, веднага след като отворите и прочетете съобщение, човекът, който ви го е пратил ще бъде уведомен. Това означава, че ако получите съобщение от някого и не искате да му отговаряте, но не искате и да го обидите, няма начин да скриете факта, че сте прочели съобщението му и той веднага ще се досети, че го игнорирате.

3. Бъдете предпазливи, когато използвате уеб клиента

Стартирането на WhatsApp уеб клиента беше стъпка в правилната посока, но за съжаление тази услуга крие рискове за сигурността ни. Кибер-престъпници вече разпространяват опасни линкове, които се представят като реални WhatsApp клиенти. Вместо обаче да ви свързват с услугата, те заразяват компютъра ви със злонамерен софтуер.

4. Услугата е на Facebook

На 19 февруари 2014 година, Facebook купи компанията WhatsApp за около $ 19 милиарда. Facebook несъмнено ще доведе до появата на нови иновации и нови функции в услугата, това е сигурно. За съжаление обаче през годините Facebook беше замесена в много скандали със сигурността и неприкосновеността на личния живот на своите потребители и по тази причина, в очите на много от хората, компанията не е особено надеждна.

5. Имате нужда от интернет връзка

WhatsApp е интернет-базирана услуга. Това означава, че ако живеете в район със слаб интернет сигнал или пътувате и нямате бърз мобилен интернет няма да може да се ползвате безпроблемно от WhatsApp.

6. Вашата профилна снимка се вижда от всички

Много потребители избират да зададат профилна снимка. Трябва обаче да сте наясно, че всеки може да види тази снимка, ако има телефонния ви номер.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване