10/26/15 00:24
(http://pik.bg)

Местан: Изборите показаха, че измитането на ДПС от местната власт е мисия невъзможна

Местан: Изборите показаха, че измитането на ДПС от местната власт е мисия невъзможна

"ДПС имаше възможност да запази и да разшири своите позиции в местното амоуправление на тези избори. Целите на нашите опоненти бяха сведени до измитане на ДПС от местната власт и от политическия живот на страната. Но това е мисия е невъзможна", това каза на първата си следизборна конференция в НДК лидерът на ДПС Лютви Местан. 

"ДПС наистина губи в сравнение с парламентарните избори. Но това се дължи на служебно иззети около 120 хил. гласа, заради приетия принцип на уседналост. Печелим 31 общини на първия тур, в 23 е на балотаж като в 14 от тях сме първа политическа сила. Благодаря на избирателите от Малиново и Сърница, защото от там трябваше да започне голямото измитане на ДПС", поясни Местан. Той уточни, че избирателите на движението са прочели много точно посланията, че България не е само София с нейните жълти павета, а е най-малкото село. Според него е необходим нова формула на властта.

"Ако реформаторите се окажат с повече повече брой министри, отколкото кметове, трябва да спрат с менторския си тон както към премиера Борисов, така и към другите политически сили", поясни Местан.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване