10/26/15 11:05
(http://pik.bg)

Патриарх Неофит оглави литургията в храма “Св. Димитър”

Патриарх Неофит оглави литургията в храма “Св. Димитър”

Патриарх Неофит се включи в празничната Света литургия в столичния храм “Св. Димитър” в кв. “Хаджи Димитър”. Литургията отслужи и Бранитският епископ Григорий, както и много други свещеници от различни храмове в София.

По време на литургията епископ Григорий подстрига и двама млади иподякони.

Днес честваме празника на нашия светец и покровител на храма “Св. Димитър”. И Св. Димитър, както и Св. Георги са двама светци бойци, трябва да се замислим, че те са имали всичко - младост, здраве, богатство и дават всичко това за вечността. Това обаче е много по-голяма замяна, защото земното е преходно. 

Ако имаме дори и частица от вярата на Св. Димитър, ще се спасим, защото Бог и божията благодат е много по-голяма, отколкото нашите грехове, които трупаме, разказа един от свещениците в храма. 
Не може да откраднеш 5 млн. лв. и да направиш параклис за 2 млн. лв. - не става пазарлък с Бога. От нас се иска само покаяние, допълни той. 

Чудесата са много. Аз работя в “Пирогов” в неврохирургия и моля св. Димитър за болните дечица и след известно време Св. Димитър ме повика тук и ето работя в този храм. 

Обичам този светец, защото за мен той е мъченик като всички други и когато човек се остави на светиите да се молят за него, е чудно. Толкова неща е направил, че нямам думи да разкажа. На хората пожелавам винаги да се обръщат към светиите и да ги обичат, разказа една от жените, работещи в храма.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване