10/26/15 03:22
(http://pik.bg)

Площад „Освобождение“, Кърджали, в полунощ – хоро, байраци и авто-шествие из града

Площад „Освобождение“, Кърджали, в полунощ – хоро, байраци и авто-шествие из града

Кандидатът на ДПС Хасан Азис спечели четвъртия си мандат на първия тур, симпатизанти обсадиха предизборния щаб, цигански оркестър осигури музикалното оформление, предаде БГНЕС. Към 23,30 ч. общинският лидер на ДПС Мухарем Мухарем едва успя да отвори вратата на щаба, притисната от стълпотворението, очакващо новината и я огласи с вик. Последваха бурни възгласи, ръкопляскания и пръскане с шампанско, оркестърът от ромската махала се включи с мощните звуци на тъпаните, кларинета и акордеона. Всъщност, това е традиционният изблик на електоралната окупация около въпросния щаб, в който никога не знаят кой поръчва музиката за среднощната веселба. Известни активисти на ДПС обаче свиваха на фунийка големи банкноти и ги затъкваха на ушите на свирачите, които пък надуваха още по-възторжено инструментите. Пак по традиция спечелилият кметския стол стисна националното знаме, партийният лидер – партийното и поведоха шествието от щаба към площад „Освобождение“.

Офисът на общинската организация на ДПС в Кърджали се намира на стратегическото място в идеалния градски център, в партера на жилищен блок между Централната поща и сградата на Областната дирекция на МВР, а разстоянието до площада е нищожно като метри, но не и като децибели. Манифестацията спря при неработещия шадраван на площада, на парапета му се изкачиха новият стар кмет Хасан Азис, лидери и депутати. Мегафонът се оказа некачествен, но тълпата притихна, за да чуе благодарностите на Азис за „категоричния вот и подкрепата“. Вувузели пищяха по време на краткото му слово. „Още веднъж показахме, че ДПС е партията, която провежда реална политика в интерес на хората и затова сме подкрепяни. И на тези избори Кърджали показа не само на себе си, но на страната ни и на Европа, че предразсъдъците са ни чужди. Ние отдавна преодоляхме нашите вътрешни прегради и предразсъдъци. Вече не е новина, че в областта ние печелим 7 от 7, като и този път объркахме сметките на нашите опоненти. Остава нещо много важно, което трябва да се случи – да заслужим в действителност доверието, което ни се дава и това ще постигнем само с реални политики в следващите 4 години“, заяви кметът Хасан Азис и призова за „победната обиколка на града“, която той поведе с партийния бус и с развят национален трикольор.

Разбира се, това се случи след неизбежното право балканско хоро на площада, което други играха като кючек. Изборната нощ в Кърджали се очертава особено дълга заради затрудненията на секционните комисии от района с преброяването на бюлетините и оформянето на протоколите. Първи малко преди 21 ч. пристигнаха урната и книжата от една от общо 9-те мобилни секции, към 21,30 ч. се появиха и хората от друга такава комисия. Минути преди 2 ч. председателят на ОИК Даниела Петрова заяви, че близо 30 комисии са предали изборните книжа, но много от протоколите са пълни с грешки. Според нея не по-рано от понеделник на обяд ще са приети урните и чувалите от всички изборни комисии, но после ОИК има още твърде много работа по тях. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване