10/26/15 12:10
(http://pik.bg)

ПЪРВО в ПИК! РЕВОЛЮЦИЯ! ГЕРБ поиска промяна в Конституцията заради Волен Сидеров! (обновена)

ПЪРВО в ПИК! РЕВОЛЮЦИЯ! ГЕРБ поиска промяна в Конституцията заради Волен Сидеров! (обновена)

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева поиска от името на партия ГЕРБ да бъдат внесени промени в Конституцията за отпадане на член 70, който е свързан със задържането на народни представители.

Това се случи на извънредна пресконференция в парламента.

Причината бе вчерашният екшън, който се разигра пред НАТФИЗ с лидера на "Атака" Волен Сидеров!

"В последните дни българската общественост е скандализирана от брутални прояви на народни представители, които скандализират обществото, злоупотребявайки със статута си на народни представители." Това каза още по време на извънредния брифинг Цачева.

"ПП ГЕРБ осъди по категоричен начин действията на подобни народни представители. Те са в грубо противоречие на правовия ред, неспазването на закона, нарушание на демократичните устои на държавата и погазване авторитета на българските институции", подчерта Цачева.

Тя обясни, че изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение народните представители от ГЕРБ да инициират изменение на Конституцията за отпадане на чл. 70 от нея.

"НС има искане от главния прокурор за даване разрешение за наказателно производство срещу народни представители, но при сега действащият ред приемаме, че хипотезата е тромава и в никакъв случай не отговаря на обществените настроения. Още в утрешния ден започваме консултации с останалите парламентарно представени партии. Надяваме се да получим подкрепа, за да уредим института на имунитета в НС", каза още Цецка Цачева.

Очаквайте подробности!!!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване