10/26/15 08:43
(http://www.dnevnik.bg/)

Сидеров не е задържан, защото не е извършил тежко престъпление, заяви Бъчварова


Над 100 служители са били ангажирани с нахлуването на лидера на "Атака" Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ в нощта на местните избори, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред Нова телевизия.

След като беше изведен насила от полицията от НАТФИЗ Сидеров беше откаран с патрулна кола към Първо РПУ. Бъчварова уточни, че той не е бил задържан, а е бил поканен да даде обяснения.

"За да бъде задържан един народен представител, той трябва да извърши тежко престъпление. Поведението на Сидеров не може да бъде квалифицирано като тежко", коментира министърът.

След това Сидеров е бил откарана в "Пирогов", за да бъде прегледан, това тъй като това се изисква за досъдебно производство, по което има разпитани и други лица.

В "Пирогов" Сидеров не е дал проба за алкохол. "Ако той откаже, никой не може насила да му вземе", заяви Бъчварова.

"Версиите на хората около Сидеров и неговите драстично се разминават с реалната обстановка и затова трябва да държим сметка и да проверяваме всяка една информация", заяви министърът.

Според нея полицейските служители са направили всичко, за да не се стигне до ескалация на напрежението, защото е имало много хора, които са искали да се саморазправят с лидера на "Атака". "От записите личи как нашите служители се опитват да предпазят Сидеров от "народната любов", която той предизвика", заяви Бъчварова.

Бъчварова потвърди, че има задържан за удара над Сидеров и че лицето не е нито студент, нито полицай.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване