10/26/15 07:49
(http://www.klassa.bg/)

Скенер отпечатва 3D

 През последните няколко години обръщаме много внимание към 3D печата, и с право. Технологията дава на всеки възможността да създава физически обекти от цифрови планове с пълна точност. Тази технология има потенциала да направи революция в производството през идните години, но в момента тя е недостъпна за повечето хора, поради изискваните умения за компютърно моделиране.

Едно от решенията е да сканирате съществуващ обект и да го възпроизведете, с изключение, че повечето 3D скенери са или неточни или невероятно скъпи. Този проблем е точно това което екипът зад Еora 3D иска да преодолее, резултатът е компютърна система, която ви позволява да сканирате обекти с абсолютна точност, използвайки вашия смартфон.

 

Скенерът се състои от две части. Стойка от полиран алуминий, предназначена да държи всеки модерен телефон. В горната част на устойството, зелена светлина осветява обекта, който искате да сканирате, защото сензора на камерата на телефона ви е два пъти по-чувствителна към зелено, отколкото към червено или синьо. Стойката е свързана чрез Bluetooth към въртяща се поставка, която е проектирана да завърта сканирания обект без да причинява вибрации. Когато искате да сканирате, трябва само да отворите безплатното придружаващо приложението, достъпно за IOS и Android.

Системата е в състояние да изгради цифрова версия на всеки обект с размер до един квадратен метър и е възможно да сканира по-големи обекти, обединявайки образите. Нещо повече, детайлите са невероятни. Всяко сканиране е съставено от осем милиона измерени точки с отклонение от под 100 микрона. Приложението ви позволява да разглеждате вашите сканирани модели и да ги изпращате директно към 3D Hub.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване