10/26/15 13:22
(http://pik.bg)

Томислав Дончев: Нека ЦИК да прояви доза гъвкавост в сложната ситуация

Томислав Дончев: Нека ЦИК да прояви доза гъвкавост в сложната ситуация

 Призовавам ЦИК за доза гъвкавост в сложната ситуация. Това каза на брифинг Томислав Дончев, заместник-министър председател по европейските фондове на извънреден брифинг във връзка със създалата се ситуация в зала "Арена Армеец" при предаването на изборните книжа и протоколи

„Трябва да се следва закона, но понякога взирането в него ни подлага в такава ситуация. Излязохме с призив да бъде променен начина на организацията на събирането на изборните книжа в "Арена Армеец". Ние предложихме запечатване на изборните книжа, като гарантирахме, че МВР ще гарантира съхраняването им. Това даваше възможност да напуснат залата и тези, които са необходими да бъдат викани. Това предложение не беше възприето от ЦИК и ОИК, каза Дончев.

По думите му, ЦИК и ОИК са независими и от правителството много държат на тяхната независимост.

„Въпреки това правителството настоява да бъдат достатъчно гъвкави в ситуацията. Правомощията в организацията на изборния процес са изцяло техни. Всички служби на МВР са на разположение да окажат необходимото съдействие, каквото и да е то“, каза той и уточни, че ЦИК получава средства, изборни книжа, транспортиране и каквато и да е друга логистика. „Ще продължи да го получава и оттук нататък. Правомощията са изцяло в ОИК и ЦИК. Не бягаме от задължението да им окажем съдействие“, добави още той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване