10/27/15 15:49
(http://www.cross-bg.net/)

Зам.-министър Шарков участва в Международната конференция на тема „Изхранване на планетата, здравословно хранене" в Италия

/КРОСС/ Д-р Ваньо Шарков, заместник-министър на здравеопазването е на двудневно посещение в Италия за участие в Международната конференция на министрите на здравеопазването на тема „Изхранване на планетата, здравословно хранене". Конференцията се провежда в периода 27-28 октомври 2015 г. в Милано и е организирана от Министерство на здравеопазването на Италия. Конференцията беше открита днес, 27 октомври, от Беатриче Лоренцин, министър на здравеопазването на Италия. Основните акценти на форума са поставени върху провеждането на политика за здравословно хранене при различните възрастови групи от населението, осигуряването на научни изследвания и данни, сравнение на традиционните и новите модели на хранене. Предвидени са и теми за ролята на потребителите, ролята на индустрията, храненето и хроничните заболявания и др. На 28 октомври ръководителите на делегации ще имат възможността да обменят опит и мнения по темите от двудневната конференция в рамките на кръгла маса.  
Публикувана на 10/27/15 15:49 http://www.cross.bg/hranene-italiya-zdraveopazvaneto-1485869.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване