10/27/15 16:34
(http://pik.bg)

ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Сидеров: Няма да се откажа от имунитета си (обновена)

ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Сидеров: Няма да се откажа от имунитета си (обновена)

Няма да се откажа от имунитета си и ще трябва Народното събрание да сформира комисия, която да реши.


Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на Атака Волен Сидеров, който отиде там с искане да се срещне с председателя Цецка Цачева.


„Има две искания на главния прокурор, по които трябва да се състави комисия. Има 14 дни срок, в който тя трябва да се произнесе, след което решението й да влезе в зала”, коментира Сидеров.


„По второто искане Цацаров иска освен сваляне на имунитет и задържане под стража. Т. е. той иска в момента, в който залата реши за свалянето на моя имунитет аз и Чуколов да бъдем задържани с белезници, тука показно пред вас да бъдем подложени на унижение и като Никола Петков да бъдем отведени с белезници, задържани под стража”, обяви Сидзеров.


Искам точно това да уточня с Цачева, как точно ще се процедира, каза Сидеров. Ще я запозная и с факта, че първото искане на Цацаров е построено върху съдебна експертиза, на човек, който е в отпуск по болест от четири месеца – Страхил Иванов Христов, коментира атакистът.


„Аз съм по-различен от другите политици аз съм подложен на непрекъснати атаки от 2005 г., на обвинения и ако нямам защита, всеки полицай, който иска да се изгаври с мен, може ада го направи”. Така той обясни намерението си да не се откаже от имунитета си. „Депутатът е носител на политически идеи и в действията си се сблъсква с много сложни фактори, каза Сидеров. След разговор с Цачева, той обяви, че изчаква и среща с вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова.


ПИК припомня, че Никола Петков е един от лидерите на БЗНС, който открито се противопоставя на комунистическия режим след 9-ти септември 1944 година. Той е обесен през 1947 година заради съпротивата си срещу налагането на комунистическия режим.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване