10/27/15 23:55
(http://pik.bg)

Проф. Михаил Константинов: Избирателната активност на местните избори е около 45%

Проф. Михаил Константинов: Избирателната активност на местните избори е около 45%

Избирателната активност на местните избори е около 45%, коментира проф. Михаил Константинов пред "Фокус". По думите му в избирателните списъци и тази година е имало мъртви души, като техният брой е достигнал до 600 хил. души.

„45 са процентите на избирателната активност и то при едно раздуто число на имащите право на глас – около 6 млн. и 400 хил. имена. Но от тях 600 хил. са фантоми, които трябва да се махнат, те не могат да гласуват и не могат да бъдат смятани към активността. Трябва де се помни – България е средна по големина, население и гласуване държава. Страната нито е напред, нито е назад“, подчерта експертът. По думите му преди в избирателните списъци фантомите са достигали милион и 200 хил. „Сега със задоволство констатирам, че 600 хил. са махнати, но остават другите 600 хил. Защо не махат фантомите? Питайте тези, които управляват държавата. Аз вече 20 години се опитвам да ги махна и ако ми възложат лично ще ги премахна за 6 месеца, при това безплатно“, категоричен бе професорът.

Михаил Константинов добави, че хаосът при предаването на изборните книжа в столичната зала „Арена Армеец“ е можел да бъде избегнат при по-добра организация. Според експерта Изборният кодекс е един от добрите и подробни законодателни документи, но в него съществуват и недомислици.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване