10/27/15 18:43
(http://www.dnevnik.bg/)

Реформаторите ще подкрепят кандидата на ГЕРБ на балотажа в Пловдив, обяви Лукарски


Реформаторският блок ще подкрепи на балотажа в Пловдив кметът Иван Тотев (ГЕРБ), каза пред Би Ти Ви министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски.

На местния вот Реформаторите застанаха зад издигнатия от коалиция бивш депутат от ГЕРБ и бивш областен управител Здравко Димитров, който получи близо 11% от гласовете и се нареди четвърти. Балотажът в града ще е между Тотев и бившия кмет Славчо Атанасов, издигнат от местната "Коалиция за Славчо Атанасов: Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО". Вчера лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева призова Реформаторите да подкрепят на балотажа Славчо Атанасов.

"За мен беше нормално и наистина днес постигнахме такова споразумение като управляваща коалиция и там, където имаме общи ценности, да подкрепим кандидата на ГЕРБ", каза Лукарски. Той допълни, че е бил на мнение за подкрепа на Тотев още в първите часове след изборите и е изказал мнението си пред партийната структура на СДС в Пловдив,

По думите му двете формации са се разбрали да водят  "феърплей кампания без нападки, остър език и купуване на гласове". "Нормално е като управляваща коалиция и коалиция с най-близки ценности, да подкрепим кандидата на ГЕРБ", каза още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване