10/27/15 22:34
(http://pik.bg)

Румен Петков разкри какво отвращава хората от политиката

Румен Петков разкри какво отвращава хората от политиката

Поведение на народен представител като това на Волен Сидеров в НАТФИЗ отвращава хората от политиката, каза пред „Фокус“ зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

„Това е поведение, с което един депутат показва недосегаемост и ненаказуемост. Трябва да се върнем към идеята от преди 6-7, а може би и повече години, много внимателно да бъде огледан имунитетът на народното представителство. Лошото е, че тази идея излиза сега, по конкретния повод „Сидеров“, но тя трябва да бъде разгледана много сериозно“, подчерта Румен Петков. Според него българският гражданин трябва да знае, че пред закона всички са равни. Депутатът трябва да е защитен, когато гласува и изразява своя позиция. „Но когато се извършват подобни действия пред тази най-крехка група от българското общество – на студентството и автономната академична общност, това надминава и най-мрачните краски в историята ни след 1989 година. Да извършиш такова посегателство и да се държиш по такъв начин и то във висшето учебно заведение, което е част от формирането на културния облик на България, е потресаващо“, категоричен бе зам.-председателят на АБВ.

Според Румен Петков насрочената за утре анкетна комисия в парламента няма да реши проблема с депутатския имунитет. Нужна е промяна на закона и категорична позиция на НС, подчерта зам.-председателят на АБВ. Той коментира и случая с предаването на изборните книжа в столичната зала „Арена Армеец“ като заяви, че е можело хаосът да бъде избегнат. Според него насрочването на местен вот с референдум е излишно утежняване на изборния процес, а градове като София, Пловдив и Варна категорично не могат да бъдат оставени с една общинска избирателна комисия. Случаи като този в „Арена Армеец“ поставят легитимността на вота под въпрос, допълни Румен Петков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване