10/27/15 16:22
(http://pik.bg)

Сидеров и Чуколов на спешна среща с Цецка Цачева

Сидеров и Чуколов на спешна среща с Цецка Цачева

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров и неговият заместник Десислав Чуколов са на среща с председателя на парламента Цецка Цачева в нейния кабинет, съобщи БНТ.

Подробностите около това за какво са си говорили ще станат ясни по-късно през деня.

Днес изтича срокът, в който лидерът на „Атака” Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов могат да се откажат от имунитета си. Ако това не се случи, парламентът ще създаде временна анкетна комисия, която ще излезе с решение по искането на главния прокурор за наказателно преследване и задържане на депутатите. До инициативата за конституционни промени, свързани с депутатския имунитет, се стигна след серията скандали с участието на Сидеров и Чуколов в НАТФИЗ и на столичната улица „Раковски”.

Според сега действащото законодателство народните представители не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбуждано наказателно преследване, освен за престъпления от общ характер и то след разрешение на народното събрание или ако то не заседава – на председателя на парламента. На 26 октомври от ГЕРБ определиха законовата формулировка като тромава и заявиха, че започват консултации.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване