10/27/15 00:02
(http://pik.bg)

Софийските изборни протоколи още ги няма в ЦИК, тези от Видин дори ги изпревариха

Софийските изборни протоколи още ги няма в ЦИК, тези от Видин дори ги изпревариха

Половин час преди полунощ, председателя на Столичната общинска избирателна комисия Диляна Иванова, все още не се беше появила. Минути преди 23:30 часа в ЦИК пристигнаха даже протоколите от Видин, съобщава Би Ти Ви.

Обяснението на ОИК е, че до забавянето се е стигнало, защото се е наложило служителите да освободят зала „Арена Армеец” и да се преместят на ул.”Московска”.

Именно спортното съоръжение се превърна в емблема на хаоса, който настъпи след края на изборния ден. Хора от секционните комисии прекараха цял ден заключени в залата заедно с чувалите с бюлетини. Десетки потърсиха медицинска помощ, а председателката на ОИК-София Диляна Иванова коментира, че може би част от хората са симулирали.

Дали заради техническите затруднения, или заради медийния интерес към нея след скандалното изказване, тя не се появи цяла вечер в ЦИК, а информацията беше, че протоколите от София ще пристигнат към 2:00-3:00 часа през нощта.

Докато медиите чакаха Иванова стана ясно, че много граждани не откриват преференциалния си вот в протоколите, качени на сайта на Централната избирателна комисия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване