10/28/15 06:22
(http://pik.bg)

Депутати препитват трима министри преди началото на зимния туристически сезон

Депутати препитват трима министри преди началото на зимния туристически сезон

Депутатите от парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм ще изслушат трима министри, във връзка с подготовката на Зимния туристически сезон 2015-2016 г. На заседанието на комисията в сряда от 14:00 часа в зала “Запад” на НС са поканени министрите на туризма Николина Ангелкова, на външните работи Даниел Митов и на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Проблемите пред туристическия бранш и предложения за тяхното разрешаване ще могат да обсъдят и представители на професионалните организации в сектора, работодателите и синдикатите. Летният туристически сезон през 2015 г. отчете спад от над 8% на чуждите туристи, които са почивали в България през месеците юни, юли и август. С над 30% по-малко са били руските туристи, които са посетили българското Черноморие през тази година. На фона на негативната тенденция от летните месеци, Министерството на туризма твърди, че през предстоящия зимен сезон се очаква ръст от 8%, като прогнозата е турските туристи у нас да нараснат с цели 30% през предстоящата зима.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване