10/28/15 15:34
(http://pik.bg)

Започна изливането на бетона за укрепване на мястото на свлачището в Асеновград

Започна изливането на бетона за укрепване на мястото на свлачището в Асеновград

Започна изливането на бетона на мястото, където се срути скала и пропаднаха къщи в асеновградския квартал „Горни Воден”, съобщи изпълнителят на обекта Вакрил Запрянов,  съобщава „Фокус”.

Ще се изгражда фундамента на подпорната стена, в тази част, където беше пропадането на къщата. Тази вечер ще бъда наливан бетон, докато мястото се укрепи, каза Запрянов.

Утре вече къщата ще е укрепена, твърди той. Хората ще могат да влизат по страничните пътечки. От полицията обаче пазят и не препоръчват да се влиза, тъй като не е безопасно. Огромна скала се е откъртила на това място през нощта. Според Запрянов, по проект там е трябвало да се кърти и няма грешка на проектанта.

”Това е скална маса, която тръгва и не може да се предскаже”, твърди изпълнителят на обекта. Той не би си позволил да обвини никой, има проектант, има и надзор. Просто се е случило тази нощ.

По проект на този път се изгражда подпорна стена, тъй като пътят е бил пропаднал от свлачище. Пътят досега е бил частично затворен, но заради скалата сега е затворен изцяло. Около 17.00 часа вчера е имало и водопроводна авария, това може и да е помогнало. Аварията е било отстранена.След падането на скалата се е счупила и водопроводната тръба. Тогава е имало нова авария. Ако скалата беше паднала в работно време със сигурност са щели да пострадат и строителите на пътя, твърди Запрянов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване