10/28/15 11:36
(http://pik.bg)

Ивелина Василева открива обновената ВиК-мрежа на Банкя

Ивелина Василева открива обновената ВиК-мрежа на Банкя

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие днес в Банкя обновената и рехабилитирана ВиК-мрежа на града. Проектът е финансиран по оперативната програма "Околна среда 2007-2013" и е на стойност 69,4 млн. лв., информира ресорното ведомство.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ е подписан през август 2012 година. По него са реконструирани или подменени над 11,5 км водопроводи и е изградена над 22 км канализационна мрежа, включително колектори. Допълнително са реконструирани близо 14 км канализация и прилежащите към нея колектори. Изградени са и над 2000 канализационни и водопроводни отклонения към сградите.

Проектът гарантира по-добра услуга за жителите на Банкя. Над 6000 души ще се възползват от новите водопроводи, над 2400 от подобрената канализация, а новоприсъединените към канализационната мрежа жители са над 3600. Очаква се загубите на вода да намалеят от средно 65 процента на 20 на сто.

Церемонията по откриването на обектите ще се състои днес от 15.00 ч. в Банкя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване