10/28/15 13:14
(http://pik.bg)

Кабинетът със стратегия за управление на дълга до 2017 година

Кабинетът със стратегия за управление на дълга до 2017 година

Министерският съвет прие Стратегия за управление на държавния дълг за периода 2015-2017 година. Документът е изготвен на основание Закона за държавния дълг и осигурява общата рамка на дълговото управление в средносрочен план.

Основното му предназначение е да обобщи и очертае водещите принципи и насоки на политиката по управление на държавния дълг, като същевременно описва индикативните мерки и използвания инструментариум за постигане на заложените в нея стратегически цели, които са определени при отчитане на провежданата фискална и бюджетна политика.

Предвидените в стратегията мерки за постигане на дефинираните средносрочни цели на политиката по управление на държавния дълг са взети предвид и при разработване на средносрочната бюджетна прогноза за 2016-2018 година.

Подобен подход осигурява консистентност и съгласуваност по отношение на набелязаните цели и мерки при осъществяване на политиката по управление на държавния дълг.

Основната цел на политиката по управление на държавния дълг през тригодишния период е осигуряването на необходимия ресурс за финансиране на държавния бюджет, рефинансиране на дълга в обращение и обезпечаване стабилността на фискалния резерв при оптимално възможна цена и приемлива степен на риск.

Проектът на Стратегия е разгледан и приет от Съвета за развитие при Министерския съвет.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване