10/28/15 17:34
(http://pik.bg)

Падналият работник от виадукт на "Тракия" бил без колан

Падналият работник от виадукт на "Тракия" бил без колан

При инцидента на виадукта на 63 км на АМ "Тракия" е загинал работник на 50 години от град Хасково, който е бил без предпазен колан. Това каза директорът на "Инспекция по труда" в Пазарджик инж. Васил Мезов, цитиран от "Фокус".

"Височината там е около 50 метра и е абсурдно да се работи без предпазен колан по периферията, по ръба на виадукта. Това е в противоречие не само с изискванията за здравословни и безопасни условия на труд, но е и алогично - да се работи без предпазен колан. Фирмата ще понесе тежки санкции, но това няма да върне живота на човека", каза също Мезов.

Той допълни, че екип от трудови инспектори е бил на мястото на инцидента до късно през нощта. "Бяхме до 1:30 часа там, днес отново имаше наш екип, за да установим какви са точните причини за случилото се. За сега липсата на предпазен колан е основната, защото са заварявани метални платна буквално на ръба на виадукта", уточни Мезов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване