10/28/15 17:50
(http://pik.bg)

ПИК TV: В НС дебатират за комисия по случая със Сидеров и Чуколов и тяхното задържане

ПИК TV: В НС дебатират за комисия по случая със Сидеров и Чуколов и тяхното задържане

В Народното събрание започна обсъждането на създаването на временна комисия за Сидеров и Чуколов и разрешение за тяхното задържане. Това е първа точка от дневния ред, която бе изчетена от парламентарната трибуна от председателя на парламента Цецка Цачева.

Става дума за даване на разрешение за създаване на временна комисия със задача да проучи дали са налице достатъчно данни за извършени престъпления от общ характер по исканията на главния прокурор на републиката. Както и даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов от 26 октомври 2015 г. и даване на разрешение за задържането им по описаното в исканото наказателно производство.

Комисията трябва да се състои от 17 народни представители, по един от всяка парламентарна група и един от депутатите, нечленуващи в ПГ. Тя трябва да представи доклад за дейността си и се избира за срок от 7 дни.

Депутатът от „Атака” Явор Нотев предложи в началото на пленарния ден да отпадане точка първа от дневния ред , която касае исканията на главния прокурор и създаването на комисия относно действия към депутатите Сидеров и Чуколов по скандалния случай от последните дни и тя да стане част от програмата на НС за следващата седмица. Мотивите му са заради редакционна неяснота, която би опорочила решението на парламента. В точката от дневния ред пише за даване на разрешение за искания, но те не са определени и не са индивидуализирани, обоснова се Нотев. Според него материята изисква прецизиране, но депутатите отхвърлиха предложението му.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване