10/28/15 07:22
(http://www.klassa.bg/)

Сидеров: Няма да се откажа от имунитета си

 Няма да се откажа от имунитета си, категоричен бе лидерът на „Атака” Волен Сидеров вчера в НС. Той отиде там с искане да се срещне с председателя Цецка Цачева. Днес е първият ден след ваканцията, в която излязаха депутатите заради местните избори. В деловодството има внесени две искания от главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на защитата на Сидеров. Едното е заради случая пред столичен клек-шоп, а вторият – заради нахлуването в неделя в НАТФИЗ. Второто е придружено и с искане за арест. По тях ще трябва да се сформира парламентарна комисия, воято да ги разгледа, а след това ще влязат в пленарна зала.

„По второто искане Цацаров иска освен сваляне на имунитет и задържане под стража. Той иска в момента, в който залата реши за свалянето на моя имунитет, аз и Чуколов да бъдем задържани с белезници, показно пред вас да бъдем подложени на унижение и като Никола Петков да бъдем отведени с белезници, задържани под стража”, обяви Сидеров.

Утре като първа точка в програмата на парламента ще бъде предложено създаването на анкетна комисия по повод исканията на главния прокурор за снемане на имунитет. Това каза зам.-председателят на Народното събрание и депутат от Димитър Главчев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване